Sinceritatea în pagină

    La Târgul de carte Gaudeamus, ediţia 2016, Editura Hasefer a venit, ca întotdeauna, în întâmpinarea vizitatorilor interesaţi de cultura iudaică prin deosebite surprize literare. Vineri, am reuşit să particip la cea de-a doua sesiune de lansări de carte, cea în care am făcut cunoştinţă cu "Operațiunea Ultima Şansă, scrisă de Efrain Zuroff şi "Dispariţiile Anei Langfus", volumul lui Jean Yves-Potel. Moderați de Alexandru Marinescu, importanți oameni de cultură au defilat prin cuvintele lor în faţa audienţei, reuşind să umple de sens şi semnificaţie evenimentul. 

Printre cei care au vorbit despre cartea-mărturie a lui Zuroff a fost şi Hary Kuller, istoric moineştean de origine, a cărui prezență vie a reuşit să impresioneze pe toți cei de față . Deşi nu a fost prezentă şi soția acestuia, doamna Lya Benjamin, pentru Fundaţia Leolam a fost un moment aparte reîntîlnirea cu cel care, cu ani în urmă , hoinărea prin orășelul de la poale de munte, strângând în tolba cu amintiri, imagini şi oameni din alte vremuri.


Evenimentul a avut o încărcătură emoţionantă, plin de o aură de nobleţe şi multă modestie, pe care cuvintele au transformat-o în măiestria de a scrie, de a ţine un discurs , pentru că se desprindea din glasuri şi pagini un nor de sinceritate care străbătea întregul etaj al târgului Gaudeamus. Pentru Fundaţia Leolam, a fost o onoare să fim prezenţi acolo, gata să culegem şi noi din sinceritatea oamenilor şi a cărţilor care se deschideau cu atâta dăruire în faţa noastră.

            Bianca Pintilie


The article is about book launches.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...